Обстановката в Плевенска община е нормална
Обстановката в Плевенска община е нормална / DarikNews

Зимната обстановка в Община Плевен е нормална, съобщават от местната администрация. Няма затворени пътища, както и селища с прекъснато електро- или водозахранване. Ритмична е дейността на фирмите, осигуряващи зимното поддържане. Районът на „Инжстрой" ЕООД е централна градска част, жк „Сторгозия", жк „Мара Денчева", жк „Кайлъка"; на „Чистота" ООД - жк „Дружба" и улиците над бул. „Хр. Ботев", а на „А.С.А. България" - Индустриална зона. С над 40 специализирани машини и автомобили и още близо толкова ръчни ротори разполагат трите фирми при извършване на дейността в Плевен-град. „Инжстрой" ЕООД поддържа и 140-километровата четвъртокласна мрежа на територията на Община Плевен с още 16 снегопочистващи машини.

С предимство в първите часове на деня се почистват основните пътни артерии, за да се осигури движението на обществения транспорт, подстъпите към медицински, детски, учебни заведения, както и към гробищните паркове. След 10.00 часа дейностите продължават по второстепенните улици. В тази връзка Община Плевен отново напомня на гражданите да освободят пътните платна от паркирали автомобили, за да осигурят достъп на почистващата техника.

Община Плевен напомня и да се изпълняват изискванията на Наредба № 2 на Общински съвет Плевен, които задължават собствениците на жилищни сгради, офиси, търговски обекти, предприятия да почистват прилежащите площи от падналия сняг. Задължение на собствениците е и да вземат необходимите мерки за обезопасяване районите около сгради с образувалите се по покривите висулки, както и премахването на същите.

Сигнали, свързани с възникнали проблеми при зимната обстановка, граждани или институции могат да подават на денонощния телефон на Гражданска защита - 820 112.