Обстановката след дъждовете се нормализира постепенно
Обстановката след дъждовете се нормализира постепенно / netinfo

Над 70 л/кв. м. дъжд се е изсипал от снощи до днес в района на Кнежа, Горни Дъбник и околните села. Няма сигнали за нанесени поражения до момента, каза за Дарик директорът на "Гражданска защита" Плевен инж. Георги Линков.

Само по един сигнал за отводняване са работили днес екипи на плевенската дирекция, той е за наводнени приземни помещения и мазета в блок "Карлово". Други сигнали днес не са постъпвали. През вчерашния ден дежурните екипи са изпомпвали вода от наводнени мазета на къщи в село Ясен.

До 170 см се е покачило нивото на река Вит при преминаването й през Тетевен в следствие на неспиращия втори ден дъжд, съобщи директорът на Областна дирекция "Гражданска защита" в Ловеч Иван Чоканов. Нивото на река Осъм при Ловеч е 78 см. 

Според Иван Чоканов наводнения могат да се очакват от преливане на реките в областта, ако завали проливен дъжд, но ако валежите са спокойни, водата в реките се оттича.

Най-обилен е бил дъждът в Луковит, където за последното денонощие са паднали около 48 л/кв.м, в село Рибарица, община Тетевен - 45 л/кв.м и в Априлци - 33 л/кв.м.