Общинският съвет на БСП Плевен излезе с решение за балотажа
Общинският съвет на БСП Плевен излезе с решение за балотажа / пресцентър БСП

"Ръководството на Плевенската партийна организация благодари на всички членове и симпатизанти на БСП в Община Плевен, на Предизборния щаб, на участниците в провеждането на изборите в ОИК и в СИК и на всички граждани, които подкрепиха каузата на БСП в Местни избори 2011". Това се казва в решението на Общинската организация на социалистическата партия в Плевен, което беше взето на проведено вчера заседание.

"Ние вярваме в разума и гражданската отговорност на нашите избиратели и ги призоваваме да гласуват активно на балотажа в Местните избори с надежда за доброто бъдеще на Плевен и за положителната промяна в обществено-политическите условия в следващия мандат. Убедени сме, че всички, които ни подкрепиха в първия тур на Местните избори са достатъчно политически зрели и активни граждани, за да направят своя избор с надеждата "Да си върнем бъдещето".

Общинският съвет на БСП реши и да даде мандат на ръководството на Плевенската партийна организация за преговори с политическите сили, представени в новия Общински съвет по формирането на политически модел в местното самоуправление на Плевен.

Общинският съвет на БСП и Предизборният щаб предприемат сериозни политически и организационни мерки за спечелване на балотажите на кандидатите на БСП в кметство Дисевица и Кметство Брестовец и подкрепените от ОПО в Кметство Беглеж и Кметство Трънене кандидати на ДПЗ и ЗС.