Общински съветници от Левски обвиняват прокуратурата в произвол
Общински съветници от Левски обвиняват прокуратурата в произвол / netinfo

Общински съветници от групата “Демократи за Левски” излизат с протестна декларация и ще пуснат жалба до Окръжния прокурор в Плевен и до шефа на полицията в Левски за произвол от страна на районната прокуратура в града. Това съобщи в интервю за Дарик инж. Силвия Спирова, председател на Постоянната комисия по териториално и селищно устройство и транспортно обслужване.

Инж. Спирова разказа, че снощи след заседание на групата по въпроси, свързани със състоянието на Общинската болница и дружество “Автотранспорт”, са били завардени, записани и разпитвани от полицията за обсъжданите от тях въпроси. По думите на общинската съветничка това е станало с разпореждане на районния прокурор Рени Кирилова във връзка с разследването на отстранения от длъжност кмет Георги Караджов.

 “Не ни обясниха мотивите, поради които ни записват имената, но през цялото време се интересуваха кметът бил ли е с нас”, подчерта Спирова. В 22 часа снощи за обяснение е бил привикан и директорът на болницата в Левски, а час по-късно и шефът на общинското дружество “Автотранспорт”. Иззет е компютъра от входа на Общинската администрация в Левски, който съхранява записите от наблюдателните камери на сградата.

 “Възмутени сме от това отношение, което ни излага пред хората, които са ни избрали и вярват в нас. Всичко това е преднамерено, защото разпореждането за тази проверка не е от шефа на полицията, а от прокуратурата.”, смятат групата съветници.

Според инж. Спирова прокуратурата се опитва чрез произвол да намери начин да дискредитира отстранения кмет Георги Караджов и неговите заместници, защото след година и 3 месеца разследване, не са открили сериозни нарушения, за да го осъдят.