Общината приватизира сградата на Стоматологията
Общината приватизира сградата на Стоматологията / archive.dariknews

На редовната си среща с медиите председателят на Общински съвет - Плевен Дарин Ангелов сподели, че има идея двете дружества - Дентален център и Центъра за спортна рехабилитация в Плевен да бъдат включени като дейности в ДКЦ-3  в жк "Сторгозия".

„Там има и място и база, за да се извършват дейностите", каза Ангелов и добави, че сградата на Стоматологията в центъра на Плевен има специално оборудвани кабинети, които си остават в сградата и ще функционират, както до сега. Преместването се извършва по отношение на счетоводството, което ще доведе до спестяване на чисто административни разходи. Ще имат един управител и единно счетоводство и администрация. Той сподели, че някои от дейностите, за които има място също ще бъдат прехвърлени в ДКЦ-3 на Сторгозия. Дарин Ангелов добави, че някои от специализираните кабинети ще останат в сградата на Стоматологията в центъра на Плевен.

Той обясни, че става дума за идея за приватизация на сградата на Стоматологията, която е собственост на Община Плевен.

Дарин Ангелов каза, че при откриването на офиса на Зъболекарския съюз в Плевен е имало разговори между председателя на съюза и кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков при които е коментирана възможнастта за откриването на факултет по стоматология в Плевен. „Разбрахме се с председателя на Съюза на стоматолозите да се проучат всички възможности да се развие в Плевен целия цикъл на медицински услуги, които се прилагат и изучават тук".

Председателят на Общинския съвет изрази надежда, след годишната среща на стоматолозите през март да има повече яснота по въпроса.