Община Троян започва изпълнението на проект за образователната инфраструктура
Община Троян започва изпълнението на проект за образователната инфраструктура / снимка: община Троян

Изпълнението на проект за образователната инфраструктура на обща стойност 5 644 883 лева започва Община Троян, информират от местната администрация. На 3 септември в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на общината Минко Акимов е подписал договор за „Интегриран проект за образователната инфраструктура" на Община Троян.

Той включва обектите СОУ „Васил Левски" в с. Черни Осъм, ОУ „Васил Левски" в с. Орешак, ЦДГ в с. Орешак, СДГ в с. Калейца, ЦДГ в с. Борима и ОДЗ „Буковец" в Троян. Дейностите по проекта включват ремонт на покриви и фасади, топлоизолация, ремонт на помещенията, благоустрояване на дворовете, доставка и монтаж на детски съоръжения за игра на открито, подмяна на котли и отоплителни инсталации, ремонт на ВиК мрежи и други видове дейности.

Предстои подготовка на тръжните документации и одобряването им от управляващия орган, след което ще бъдат проведени тръжните процедури за избор на изпълнител. До края на месец май 2011 год., ако всички срокове бъдат спазени, трябва да бъде избран изпълнител.

Крайният срок на проекта е месец септември 2012 год.