Община Ловеч изгражда две нови детски площадки
Община Ловеч изгражда две нови детски площадки / dariknews

Две детски площадки ще изгради тази година община Ловеч, съобщиха от там. Обществената поръчка за това вече е обявена. Прогнозната стойност е 165 684 лв. Парите са по капиталовата програма на общината.     Детските площадки ще бъдат вдигнати в ж. к. „Младост" (до бл. 315) и в Попската градинка под гарата. Първата е наречена „Кралството на дракона", втората „Вълшебната гора". Съоръженията са за игра на открито за деца от 3 до 12 години и ще бъдат изградени съгласно инвестиционни проекти и Наредба 1 от януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

И на двете площадки ще има комбинирани съоръжения с платформи, мрежа за катерене, въжена стълба, пързалка, клатушки, люлки тип хамак, въртележки, беседки и пейки. Всички тези елементи ще осигурят възможност за катерене на малчуганите, провиране, пързаляне, люлеене, логически игри, игри със сюжети и роли, експериментиране, учене.

Оборудването е предвидено да обслужва и трудноподвижни деца и деца с увреждания. Всички входове и настилки ще осигурят необходимия достъп за инвалидни колички и носилки за спешна медицинска помощ. Самите настилки ще бъдат от каучукови плочи, ударопоглъщащи.

Тревните площи ще бъдат подновени, ще се засадят и декоративни храсти. Ще бъде монтирано и специално парково LED осветление. Очакванията са новите детски площадки да станат готови през есента.