reg
reg / obshtina dmitropoliq
Над 160 участници от 14 държави от Европа и Калифорния - САЩ акостираха на 16-ти август на брега на река Дунав в село Байкал, община Долна Митрополия в рамките на 64-та Международна регата по река Дунав Tour International Danubien TID 2019. За участниците беше подготвен специален лагер-бивак с всички удобства.

reg
obshtina dmitropoliq

По традиция община Долна Митрополия организира концерт с участието на детски танцов състав „Мизийска младост”, гр. Тръстеник с художествен ръководител Росен Маринов, Георги Дамянов, читалище с. Байкал с худ. ръководител Красимира Боянова, както и Васил Чапанов от музикална формация Фамилия Чапанови.

reg
obshtina dmitropoliq

омашен социален патронаж и кметство с. Крушовене също по традиция бяха подготвили местни ястия.

reg
obshtina dmitropoliq

Гости на събитието бяха Цецо Андрейски, заместник кмет на общината, който поздрави участниците в ТИД от името на кмета на община Долна Митрополия, Поля Цоновска, Ваньо Транков, който получи специален поздравителен адрес от организаторите, Куно Калинов, кмет на село Байкал, общински съветници.

reg
obshtina dmitropoliq

Общинският център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал проведе астрономически наблюдения и лазерно астрошоу.

reg
obshtina dmitropoliq