ОбС реши: По-добре резервоар в Горталово, вместо нови компютри
ОбС реши: По-добре резервоар в Горталово, вместо нови компютри / archive.dariknews

Едно от разместванията в приетия в края на януари Бюджет 2014 е в капиталовите разходи и е свързано с предвидени средства за изграждане на резервоар за питейна вода в село Горталово.

Това съобщи председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов като уточни, че в близките дни е получил подписка от жителите на Горталово за сериозния проблем.
Ангелов каза, че е внесъл подписката за проверка в ГРАО, тъй като хората искат да се вземе официално отношение поради сериозността на проблема, който е от много години.

След разговор с кметския наместник в деня преди заседанието на ОбС - Плевен , както и преди самото заседание, Дарин Ангелов е предложил на съветниците 20 000 лева да бъдат взети от капиталовите разходи, предвидени в бюджета на Общинския съвет и да бъдат насочени за изграждане на резервоара. Председателят на ОбС поясни, че тези пари са били предвидени за закупуването на компютри за общинските съветници тази година.

Дарин Ангелов каза, че има готови проекти за изграждането на резервоара и ще са необходими още малко средства, за които е говорил с кмета на Плевен проф. Д-р Димитър Стойков за съдействие.
Според него, ако няма спънки, резервоарът би трябвало да е готов в края на месец май или най-късно юни 2014.