Обявиха конкурс за девиз на Община Плевен
Обявиха конкурс за девиз на Община Плевен / Дарик Плевен
Обявиха конкурс за девиз на Община Плевен
27304
Обявиха конкурс за девиз на Община Плевен
  • Обявиха конкурс за девиз на Община Плевен

Старта на конкурс за избор на девиз на Община Плевен обяви кметът Найден Зеленогорски. Инициативата е по повод 740 години от първото споменаване на града в историческите летописи.

Предложенията ще бъдат оценявани по три критерия, уточни градоначалникът. Първият е девизът да представя в синтезиран вид спецификата на Плевен по отношение на история, култура, традиции и природни забележителности. Вторият критерий е девизът да носи послание, а третият е да бъде кратък - до пет думи. Крайният срок за представяне на идеите е 20 април, те могат да бъдат изпращани по пощата на адреса на община Плевен - пл."Възраждане" 2, или до Центъра за административно обслужване на граждани. След това предложенията ще бъдат оценени от Постоянната комисия по култура и вероизповедания като най-стойностните ще бъдат предложени за окончателен избор пред плевенските общински съветници, допълни Найден Зеленогорски.

Победителят в конкурса за девиз на Плевен ще получи парична награда от 300 лева, ще има и две поощрителни награди от по 100 лева. По преценка на комисията може да бъде връчена и само една награда в размер на 500 лева.

Още подробности чуйте в звуковия файл от Найден Зеленогорски.