Обявиха Бебе на годината в Левски
Обявиха Бебе на годината в Левски / dariknews.bg

В деня на родилната помощ, Община Левски обяви първото бебе, родено през 2012 година. Това е Цвети Вескова Любенова.
Кметът на община Левски, Любка Александрова поздрави за празника екипа на Акушеро - гинекологично отделение при МБАЛ - Левски, като им пожела в отделението да се родят много бебета и благодари на екипа за полаганите грижи за майките.
Завеждащия от Акушеро - гинекологично отделение, д-р Ангел Петков благодари за грижите на Общината, която помогна да се направи ремонт в отделението.
Акушер-гинеколозите поздрави и директорът на болницата, д-р Людмил Великов.
Цвети Вескова Любенова - Бебе 2012 - се роди на 1 януари в 9 часа с помощта на д-р Дъбнишки, д-р Петков и екипа на отделението.

Цвети е второ дете на Яница и Веско Калонкини от село Трънчовица. Първата дъщеря на семейство Калонкини, Любослава е първокласничка и мечтае да стане лекарка.
Кметът на Община Левски, Любка Александрова поздрави щастливото семейство и поднесе цветя и подаръци от общината - памперси, плюшена играчка и 200 лева влог за новия гражданин на общината.
През 2011г. в отделението са се родили 132 деца, а от началото на новата 2012 - пет.

По традиция, завеждащия Акушеро - гинекологично отделение, д-р Ангел Петков след ритуално измиване на ръцете поръси със здравец присъстващите на тържеството.