Областният управител се запозна с проблемите в Белене
Областният управител се запозна с проблемите в Белене / obl.admin.pl

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев посети община Белене. Той се срещна и разговаря с вр.и.д. кмет Момчил Спасов. Визитата му е част от програмата на областния управител да се запознае на място с работата и проблемите на общините в Плевенска област.

"С Момчил Спасов заедно сме работили в Комисията по усвояване на европейски фондове към Националното сдружение на общините - аз като общински съветник, а той като заместник председател на сдружението", сподели Илиян Йончев. Той се запозна с проектите, които са одобрени и предстои да бъдат изпълнявани. При пешеходната обиколка областният управител не скри впечатлението си от поддържането на града чист, за което се грижи самостоятелна общинска структура.

Общината настоява Военния клуб в Белене да им бъде представен, тъй като от доста време не се ползва. Постъпки по въпроса са направени, но чак сега в министерството е изпратен документ, че обекта е с отпаднала необходимост, информираха от администрацията. Общината проявява интерес и към неизползваното помощно стопанство на полицията.

Не бе подмината е темата с безработицата. Притесненията на местната управа са за трите проекта за безработни, които приключват. Областният управител пое ангажимент лично да присъства на предстоящото заседание на Областната комисия по заетост. Момчил Спасов сподели и за намерението да открият Център за обществена подкрепа. База има, но на изпратеното ни още през 2012 година писмо с искане за финансиране от регионалната дирекция за социално подпомагане отговарят, че не са предвидени средства в бюджета, информират от общинската администрация. Те настояват това да бъде направено за следващата година.

Местната управа се надява да ремонтира някои улици чрез Програмата за развитие на селските райони. За 2 август 2013 г е предвидено да се проведе трето заседание на тематичната работна група за разработване на програмата за новия период 2014 - 2020 г, на което Илиян Йончев и Момчил Спасов отново ще работят заедно - единият като областен управител, другия - като представител на НСОРБ.