Областният управител призовава да се преброим електронно
Областният управител призовава да се преброим електронно / Национален статистически институт

Областният управител на Плевен Иван Новкиришки е изпратил писма с призив за участие в електронното преброяване до директорите и учителите по информатика на всички училища в областта. За това информират от пресцентъра на Областна администрация Плевен.

Апелът е във връзка с предложението на НСИ всички компютърно грамотни българи да се преброят онлайн, както и да помогнат на близките си, които не са на "ти" с компютъра, да попълнят преброителната си карта. Инициативата на областния управител е с цел директорите да разяснят и подтикнат учителите от техните училища да преброят своите домакинства като попълнят онлайн анкетната карта.

Другата цел е да се приобщят учениците да станат активни участници и да помогнат при преброяването на своите семейства. В писмото се акцентира на предимствата на електронното преброяване, а именно - спестяване на време, възможност попълването на анкетната карта да бъде прекъснато и да стане в удобно време, улеснено и ускорено въвеждане на данни.

Областният управител е призовал кметовете на общини в област Плевен и всички служители на кметските администрации също да се преброят електронно.