Областният управител представи своите заместници
Областният управител представи своите заместници / archive.dariknews

На пресконференция с медиите, областният управител на Плевенска област Илиян Йончев представи своите заместници. Той подписа символично заповед, с която назначава Енгин Кючуков и Мирослав Михайлов, а с нея определя и ресорите на заместник областните управители.

Енгин Кючуков ще осигурява изпълнението на задачи и осъществяването на дейности, които са от компетентност на областния управител в сферата на сектор селско, горско, ловно и рибно стопанство, промишлен сектор, сектора на услугите - транспорт, и съобщения, туризъм, строителство. Кючуков ще координира и ръководи дейността на: Областния експертен съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси, Комисията за промени в областната транспортна схема, Консултативния съвет по охрана на горите, дивеча и рибата, Комисията по земеделието.

Зам.-областният Енгин Кючуков ще осъществява координация при организацията и дейностите на Областния експертен съвет за противодействие на корупцията в областта, ще осъществява контрол върху дейността на комисията за проверка на дейността на потенциално опасни обекти на територията на област Плевен.

Другият зам.-областен управител Мирослав Михайлов ще осигурява изпълнението на задачи и осъществяването на дейности, които са от компетентност на областния управител в сферата на сектора на услугите - образование, спорт, здравеопазване, култура и социални дейности.

Ще отговаря за съвместната дейност с неправителствените организации, представителните организации на работниците и служителите, представителните организации на работодателите, отраслови и браншови организации, които осъществяват своята дейност на територията на област Плевен.

Михайлов ще отговаря за сигурността и защитата на населението при бедствия, устройство на територията, регионално развитие, опазване на околната среда, ще координира и ръководи дейността на Областния експертен съвет по устройство на територията, Комисията по иапълнение на Наредбата за прилагане на чл. 4 от Закона за политическата и гражданската реабилитация на репресирани лица, на постоянната комисия за разпореждане с имоти - държавна собственост, Областния съвет по условия на труд, Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, Епизоотичната комисия за прилагане на мерки по здравеопазване на животните,

Мирослав Михайлов ще осъществява координация при организацията и дейността на Областния съвет за развитие, Областния съвет за сигурност и Областната комисия "Военни паметници".

Областният управител Илиян Йончев припомни, че след встъпването си в длъжност е обявил, че ще води политика на протегнатата ръка и че областна администрация и областният управител ще работят в полза на хората и в името на доброто на Плевен и плевенска област. Той увери, че никой и по никакъв начин няма да бъде определян според своята политическа, религиозна или каквато и да е принадлежност.
"Ще се стремим да създаден един евсропейски модел на администрация в подкрепа на хората", каза той.