Областният управител направи теренни проверки в село Обнова
Областният управител направи теренни проверки в село Обнова / obladmin.pleven

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева направи теренни проверки в село Обнова по сигнал на земеделски производители. Тя бе придружена от кмета на Община Левски Любка Александрова и председателя на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев.

Близо 3000 декара земеделска земя и пасища са залети с вода. Хората смятат, че това се дължи на високите подпочвени води заради обилните валежи през годината или пък на затлачени отводнителни канали.

Областният управител направи теренни проверки в село Обнова
netinfo

Веднага след проверката областният управител на Плевен Ралица Добрева разговаря с представители на засегнатите земеделски кооперации, чиито обработваеми площи и продукция са във вода. Те разказаха, че са правили опити сами да се правят със ситуацията и дори се е стигнало до затъване в калта на тежки земеделски машини.

Пред Областният управител Ралица Добрева земеделските производители разказаха, че водата на места е доста висока, до по-голямата част от засегнатите терени е напълно невъзможно да се стигне.

Областният управител направи теренни проверки в село Обнова
netinfo

Областният управител Ралица Добрева се ангажира веднага да предприеме мерки за разрешаването на проблема. С нейна заповед в понеделник Комисия от експерти в различни институции- Областна администрация, БДДР, Пожарна безопасност и защита на населението, ОД „Земеделие", Напоителни системи ще направи проверка на засегнатите земеделски площи, на отводнителните канали и състоянието на т.нар. Пордимска бара, която минава през селото. Комисията ще излезе с конкретни мерки за решаване на проблема.