Областният управител на Плевен вдигна сватба
Областният управител на Плевен вдигна сватба / obl.admin.pl

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев официално потвърди желанието си да създаде семейство заедно с красивата лекарка Йоана Иванова. Стилната церемония бе пред хотел "Кайлъка" в прекрасния плевенски парк. На младоженците кумуваха проф.д-р Григор Горчев и съпругата му Зорница.

Красивата булка е възпитаничка на Плевенския медицински университет. Именно в учебното заведение, на което проф. Горчев бе ректор, Илиян Йончев среща десет години по-младата от него студентка от Благоевград. До назначаването му за областен управител юристът работеше като ръководител на направление "Кореспонденция" в университета, както и като хоноруван преподавател в Медицинския колеж в Плевен.

Плевенските медии преди време се пошегуваха, че Илиян Йончев може да спечели награда за най-оригинално или странно предложение за брак. Тогава, на сесия на Общинския съвет той като съветник обяви желанието си да се обвърже със своята дългогодишна приятелка.  Повод за това беше дебат за размера на таксата, която общината взема от младоженците за изнесените церемонии. На сесията нмерението му беше протоколирано, а бъдещата булка научи за него от местната преса.

Областният управител на Плевен вдигна сватба
netinfo

Много близки, приятели и колеги поздравиха младото семейство. Поздравителен адрес бе прочетен и от името на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.