/ iStock/Getty Images
Три основни свои приоритети в работата си посочи областният управител на Плевен Марио Тодоров в своя първи брифинг пред журналисти.

Той уточни, че на първо място поставя провеждането на честни и обективни избори, на които да се види действителната воля на българския гласоподавател, а в резултат на това да бъде поставено началото на завръщане доверието на обществото към държавата и институциите.

"На второ място в списъка ми, който не е подреден по важност, защото всичко е важно, са работата по епидемиологичната обстановка с коронавируса и нейния контрол, а на трето място са дейностите по завършване на автомагистрала "Хемус", изтъкна Тодоров.

Той подчерта, че вече е имал срещи с Районната избирателна комисия, ръководството на Областната дирекция на МВР. Предвижда срещи с ръководството на прокуратурата и община Плевен. Областният управител отбеляза, че работата му "ще бъде прозрачна и отворена към медиите и към обществеността".

Марио Тодоров е роден на 25 юни 1965 г., завършил е Военен университет "Васил Левски"-Велико Търново. Има квалификация офицер от мотострелкови войски - военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност - машинен инженер, двигатели с вътрешно горене.

От 1988 г. работи в системата на МВР. Бил е разузнавач, началник на полицейски участък, началник на група, началник на Първо РПУ, началник на служба "Полиция" при РДВР-Плевен.

Тодоров е бил областен управител на Плевен и по време на служебното правителство на Огнян Герджиков, посочват от Областната администрация.