/ netinfo
Областният управител на Ловеч Георги Терзийски разпореди на общините и „Напоителни системи – Плевен” повишено внимание към нивата на водните басейни, наблюдение и изпълнение на указанията на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Реакцията на губернатора е в резултат на предупреждения за сериозен приток на водни маси в язовирите и повишаване на нивата в речните корита в страната.

По информация на оперативния щаб към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч, през последното денонощие няма постъпили сигнали за критични нива на водни басейни. Пътните настилки в областта са мокри, затворени за движение са проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица, а поради пропадане на тротоар и подпорна стена е ограничено движението за превозни средства над 12 тона по пътя Казачево-Стефаново. Няма блокирани автомобили, пострадали и нуждаещи се от евакуация хора, няма откъснати населени места без ток и водоподаване.

Огнеборците са реагирали на пет сигнала за произшествия. В Ловеч и Троян са гасили запалени пластмасови контейнери, в Луковит е имало самокатастрофирал автомобил на главния път Е 83 в посока София, пожарникарите са гасили и запален комин. В с. Орляне пък е регистриран сигнал за горящ покрив на къща.