darenie
darenie / obshtina.lovech
109 книжки и 23 детски списания дари областната администрация в Ловеч за спешната болница „Пирогов”, съобщават от областната управа. Дарението е в рамките на кампанията „Умаляла книжка”, която се организира и провежда от инициативата „Заедно в доброто”. Троянските деца Мартин Арсов, Елица Павлова и Галина Василева дойдоха лично в кабинета на областния управител Георги Терзийски, водени от народния представител Иван Миховски, да получат дарението, събрано от служителите на администрацията. Книжките за малки и пораснали деца ще станат част от библиотечния фонд на библиотека в Детска хирургия на болница „Пирогов”, създадена по идея на „Заедно в доброто”. Сред дарените книги бе и лична колекция на министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Голяма част от дарените от него издания са на английски език.
 
Марти, Ели и Галя са ученици в троянското училище „Св. св. Кирил и Методий”. Те заедно със свои приятели, подкрепени от своите родители и учители, стартират преди време проект „Да пораснем отговорни“. Продавайки изработените от тях мартенички, решават да подпомогнат Детската онкохематология. Тогава събраните 8000 лв. са удвоени от парламентарната група на ГЕРБ и дарението на децата става още по-значимо.
 
В следваща своя инициатива те подпомагат детската хирургия на „Пирогов“, закупувайки комплект хирургични инструменти. На 1 юни пък даряват първите събрани книжки, заедно с детски играчки на малчуганите, които на този ден се лекуват в клиниката.
Във всичките си инициативи троянските деца са подкрепяни от родители, бизнес организации, общини.