hr botev
hr botev / hr botev
Начално училище „Христо Ботев”, гр. Плевен е училище с дългогодишна история и богати традиции. Редица достойни граждани на Плевен започват образованието си именно тук. С годините училището се доказва като образец на началното образование в областта предлагащо отлична подготовка на своите възпитаници.

hr botev
hr botev

Днес в НУ „Христо Ботев” се обучават 456 ученици, разпределени в 18 паралелки, а за учебната 2018/2019 година училището ще посрещне нови 110 първокласници в 5 паралелки. Високият професионализъм на колектива и постоянно обогатяваната материална база са предпоставка за това то да е най-предпочитаното от ученици и родители училище в града. Вече 7 поредни години НУ „Христо Ботев” е на първо място в областта по резултат на НВО за 4 клас.

hr botev
hr botev

На 19 май 2018 г., по идея на директора Цветелин Горанов, се организира инициативата „Мост към поколенията”. Целта е през месец май в училището да се съберат випуските, преминали през училището, което през миналата година отбеляза своя 85-годишен юбилей.
Редица поколения ученици започват обучението си в НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен.
„Нека на 19 май 2018 г. се върнем в спомените и преживеем отново трепетните мигове, да си спомним за първото училище, първата учителка, първите приятели”, се обръща към бившите ученици сегашният директор на училището Цветелин Горанов.
Срещата на випуските ще започне в двора на училището на 19 май 2018 г. от 19 часа и ще продължи с празничен концерт под надслов „Горди Ботевци сме ние”.

hr botev
hr botev