Няма отцепници между депутатите от ГЕРБ в Плевенска област
Няма отцепници между депутатите от ГЕРБ в Плевенска област / archive.dariknews

"На местно ниво в ПП ГЕРБ отцепници няма и според мен се спекулира с тези отцепници, защото част от тези които напускат са всъщност изключени от партията по определени причини". Това заяви пред журналисти народният представител от ПП ГЕРБ - Плевен Владислав Николов.

Той коментира, че през определен период от време се тиражират няколко човека от партията. "Те даваха ултиматуми, а ние сме партия, в която се влиза доброволно и се напуска доброволно. Ние - плевенската и областната организация на ГЕРБ сме изцяло зад ръководството - Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Изпълнителната комисия. Ако някой има някакви желания -има си ред, по който да напусне тази партия и да се изявява както иска".

Депутатът Владислав Николов информира, че на този етап няма промяна в политиката и ГЕРБ ще влезе в Парламента, когато започне да се работи Изборния Кодекс.

На журналистически въпрос, относно очаквано напускане на десет депутати от парламентарната група на ГЕРБ и съответна промяна в парламентарното мнозинство, Николов отговори: „На този етап нямам такава информация, сутринта говорих с г-н Цветанов, така че не знам кои са тези десет депутати. Той заяви, че тримата депутати от Плевенска област са си в ГЕРБ.

„Когато взехме решението имаше различни мнения и няколко души искаха да се напусне Парламента по определен начин, но след около два часа заседание в зала „Изток", на което над 30 депутатата изказаха мненията си, гласувахме и взехме решението да напуснем Парламента". Владислав Николов и обясни, че това решение е взето от групата, а не еднолично от ръководството.

Владислав Николов е убеден, че отцепването на някои членове на ГЕРБ няма да доведе до повишаване на доверието в правителството.