Няма да има съществени промени в Плана за управление на Кайлъка
Няма да има съществени промени в Плана за управление на Кайлъка / netinfo
Няма да има съществени промени в Плана за управление на "Кайлъка"
19943
Няма да има съществени промени в Плана за управление на "Кайлъка"
  • Няма да има съществени промени в Плана за управление на "Кайлъка"

В Плана за управление на защитена местност "Кайлъка" и природна забележителност "Пещера Разбитица" ще има малки допълнения, но не и съществени промени. Това съобщи за Дарик ландшафтен архитект Димитринка Берберова, която е ръководител на екипа, изготвил плана.

Тя уточни още, че предложения за корекции на Плана и въпроси, свързани с него, са постъпили както през последния месец, когато на няколо места в града той беше предоставен за разглеждане от всички желаещи, така и днес по време на общественото му обсъждане. Дадени са обяснения на всеки въпрос, макар че някои от тях са в следствие на това, че планът не е прочетен изцяло, тъй като е доста обемен, каза Димитринка Берберова. В едномесечен срок ще бъде отговорено писмено и на всички устни въпроси и писмени становища, които са постъпили днес.

Предстои да се коригират малки пропуски на Плана за управление на защитена местност "Кайлъка" и той да бъде внесен в МОСВ от възложителя - Областна администрация Плевен. В последствие Министерството на околната среда трябва да започне съгласувателна процедура по Наредбата за разработване на планове за управление с участието на всички заинтересовани министерства и ведомства. Подробности чуйте в звуковия файл....