Новите собственици на Плама влязоха във владение
Новите собственици на Плама влязоха във владение / netinfo
Синдиците на “Нова Плама” официално въведоха във владение днес новите собственици на рафинерията. На офиициалната церемония присъства и министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Намеренията ни са изключително сериозни, това каза след подписването на документите единият от новите собственици на рафинерията Ангел Стефанов от фирма “Хайуей логистик център”.

Преди 5 дни е подписан и договор с фирма, която ще извърши оценка на техническото състояние на рафинерията – фирма “Петрофак”, която оперира 17 собствени и 18 рафинерии на големи производители. Фирмата е публична компания, регистрирана на Лондонската борса и ще обяви влизането си в плевенската рафинерия в понеделник. До 3 месеца “Петрофак” трябва да излезе с бизнес план, по който Плама може да започне да работи.

От вчера има официално потвърждение и за участието във въвеждането на нови мощности от един от най-големите тежкоиндустриални китайски холдинги. Идеята на новите собственици от “Хайуей логистик център” за Нова Плама е паралелно да се работи в две посоки – едната е за възстановяване на настоящите мощности и за създаване на нови такива, които да заработят в рамките на две години. Ще бъдат монтирани паралелни мощности за производство на базата на друг вид петрол, който да произвежда светли горива.

“Чрез атрактивно заплащане се надяваме да привлечем и част от бившите работници в Нова Плама”, каза още Ангел Стефанов.

Още за бъдещето на Нова Плама чуйте от Ангел Стефанов в прикачения аудио файл.