Новият областен управител на Ловеч е 25-годишен
Новият областен управител на Ловеч е 25-годишен / netinfo

Николай Нанков е новият областен управител на Ловеч, стана ясно на днешното заседание на Министерския съвет. Нанков е на 25 години и се нарежда сред най-младите областни управители, заемали длъжността.

Предшественичката му Сурай Велиева беше на 28, когато пое отговорния пост. На изборите за национален парламент Николай Нанков беше четвърти в листата на ГЕРБ за Ловеч.

Роденият в Априлци Нанков не е семеен. Завършил е геолого-географски факултет на Софийския университет с пълно отличие. Има магистърска степен по специалността "Регионално развите и управление" и бакалаварска степен по география. Владее отлично английски, справя се добре и с немския.

До сега е работил в софийската фирма "Африт" ООД. Дружеството се занимава с предоставяне на комплексни консултантски услуги. Бил е съдружник и експерт "Регионално развитие, разработване и управление на проекти". Участвал е в разработването на повече от 30 проектни предложения. Твърди, че отлично познава проблемите и ограниченията на местните власти, малкия и средния бизнес.
Обича историческа специализирана литература, футбола, волейбола и снукър.