/ obshtina pleven
Новият посланик на Република Турция у нас Н. пр. д-р Хасан Улусой посети Плевен, придружаван от генералния консул на южната ни съседка в Пловдив г-н Хюсеин Ергани.

Те се срещнаха с кмета Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Основна тема на разговорите беше възходящото развитие на съвременните отношения между България и Турция, а в техния контекст и сътрудничеството между Плевен и Бурса, както и предстоящото установяването на партньорство между Община Газиосманпаша, Истанбул, и града на Панорамата.
 
Страните ни имат широка основа за разширяване на бизнесконтактите и стимулиране на нови инвестиции, както и за активизиране на историческия, културния и здравния туризъм, подчерта посланик Улусой.

Плевен е много важен регион със своя потенциал, затова и едно от първите ми посещения е именно тук. Считам, че тук е мястото за провеждане на голям икономически форум идната година, на който могат да бъдат поканени и представители от други балкански държави, допълни дипломатът.

poslanik turcia
obshtina pleven
          

Георг Спартански разказа за плановете за възстановяване на партньорските отношения с Бурса, обсъдени с представители на турската община, гостували в Плевен по повод празника на града 15 май, а също и за реализацията на процедурата за побратимяване с община Газиосманпаша.

От своя страна той заяви готовност за изпълване на двустранните ни отношения с  конкретни начинания. В потвърждение на намеренията и в знак на уважение Георг Спартански връчи на Н. пр. д-р Хасан Улусой почетен плакет на Община Плевен.