Новият областен управител на област Плевен Марио Тодоров встъпи в длъжност.

В четвъртък сутринта в кабинета на областния управител се състоя символичното предаване на властта между Мирослав Петров и Марио Тодоров, съобщиха от областната администрация.

При встъпването си в длъжност Марио Тодоров заяви: "Предстои ни много работа във връзка с организирането на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Целта е те прозрачно и честно да отразят волята на българския народ за бъдещо управление на държавата, какъвто е основният приоритет на правителството на премиера Стефан Янев.

Кои са новите областни управители (СНИМКИ)

Вече имам опит в тази насока. Познавам работата на администрацията и служителите, така че няма да има никакво губене на време в опознаване на средата и веднага ще се премине към работа", каза Тодоров.

Досегашният областен управител Мирослав Петров заяви: "В изминалите 4 години работих усилено за това регионът да върви по пътя на успешно развитие. Предстои обаче още много работа. Благодаря на администрацията и институциите за добрата съвместна работа. Желая на всички здраве и ползотворна работа", се посочва в съобщението от областната администрация.
БТА