Нова Здравна служба откриха в село Рупци
Нова Здравна служба откриха в село Рупци / obshtina.chervenbryag

На 18 септември жителите на село Рупци се поздравиха с една ценна и дълго чакана придобивка - новата Здравна служба, съобщиха от пресцентъра на Община Червен бряг.

В церемонията по прерязване лентата на новата сграда се включиха депутат Пламен Тачев, кметът на общината и председателят на Общинския съвет в Червен бряг, кметът на село Рупци Георги Георгиев и любимата на рупчани лекарка д-р Занова.

Нова Здравна служба откриха в село Рупци
netinfo

Отец Красимир Лазаров извърши тържествения водосвет и поръси със светена вода всички помещения в Здравната служба.

Службата се намира в самия център на селото и за разлика от предишната сграда, която беше непригодна за достъп за възрастни и трудноподвижни хора, е далеч по-функционална и достъпна. Лекарските кабинети са просторни и светли, чакалнята е уютна и удобна. Разполага и с две санитарни помещения, манипулационна и две помощни помещения.

Рупската Здравна служба е с обща площ близо 70 квадратни метра и има собствена ВиК и електроинсталация. Монтирана е нова климатична система. Общата стойност на обекта е близо 65 хил. лв., средства, заложени в Инвестиционната програма на Община Червен бряг за 2015 година, от целевата субсидия за капиталови разходи.