Нов командир има ВВУБ „Георги Бенковски” Долна Митрополия
Нов командир има ВВУБ „Георги Бенковски” Долна Митрополия / netinfo

Тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на ВВУБ „Георги Бенковски" Долна Митрополия се е състояла в базата на 11 август, съобщават от учебното заведение. Смяната на командването е станала в присъствието на началника на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов. Полк. Анатолий Кръстев, който бе командир на базата от 2007 год., е назначен за помощник-началник на ВВС по подготовката. Неговият приемник - полк. Васил Лазаров се завръща от обучение във Военновъздушния колеж на САЩ, и бе досегашен Началник на направление ВРВД в под. 22800 София.

След официалното подписване на Акта за приемане и сдаване на длъжността, пред строя на целия личен състав на поделението, полк. Анатолий Кръстев благодари на всички за всеотдайността и отговорността, проявена през изминалите години. „Смятам, че оценката, която началникът на ВВС генерал - майор Попов даде за дейността на базата, показва това, че сме се стремили винаги да изпълним задачите, които са ни поставени от командването на ВВС". Полк. Кръстев е обещал, че и от новата си служебна позиция ще продължи да работи за развитието на базата.

Полк. Васил Лазаров е благодарил на досегашния командир полк. Кръстев за усилията и старанието, положени за обучението на авиационни специалисти и създаването на добър и подготвен колектив. В приветствието си генерал-майор Константин Попов се е обърнал кам целия личен състав като е заявил, че базата има своето уникално място и роля в цялостната дейност на Военновъздушните сили, че разчита стандартите на подготовката, която се дава в базата, непрекъснато да се усъвършенстват, за да откликнат на сериозните предизвикателства пред ВВС.