Нощни патрули тръгват по конфликтните места в Плевен
Нощни патрули тръгват по конфликтните места в Плевен / dariknews.archive

Два инспекторски екипа ще бъдат отделени от Общинския инспекторат. Те ще са четиричленни и ще извършват нощни обходи на конфликтните места в Плевен. Това обяви пред журналисти кметът на Плевен Георг Спартански.

Първият екип ще започне работа на 1 май, а след приключването на обществена поръчка за осигуряване на автомобили - втора употреба за нуждите на инспектората, селските кметове, „Жилфонд", звено "Самоконтрол", Центъра за градска мобилност, Детска кухня, нощни обходи ще започне и вторият екип.

Целта е да се оказва превантивен контрол и охрана на общински обекти и имоти - публична и частна общинска собственост, детски ясли, градини, 62-те детски площадки в града.
Вече са готови униформите с отличителни знаци за служителите, а правомощията им ще са като на служителите на Общинския инспекторат, обясни кметът Георг Спартански.

Патрулите ще обхождат през нощта по-конфликтните зони, като ще следят за вандалски прояви. За целта Плевен е разделен на райони, в които ще се патрулира от 19.00 до 07.00 ч.