Номинираха петима учители за почетен знак Неофит Рилски
Номинираха петима учители за почетен знак Неофит Рилски / netinfo

Петима учители от Плевенска област, номинирани от Независимия учителски синдикат, ще получат почетен знак "Неофит Рилски". Това съобщи за Дарик Искра Арабаджиева, член на Изпълнителното бюро на синдиката и негов регионален председател.

Отличието се връчва от Министерството на образованието от 1996 г. насам на отличили се педагози от цялата страна. Най-важното при избора на номинираните, според Искра Арабаджиева, е високият професионализъм и постигнатите реални резултати в педагогическата им работа. Доайен сред номинираните е Митко Димитров, дългогодишен учител по музика и хоров диригент в ОУ "Д-р Петър Берон" Плевен. Почетен знак ще получат и Людмила Божкова, музикален педагог в НУИ "Панайот Пипков", Цветанка Димитрова, учител по физика и математика в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Пордим, Йордан Пантелеев, преподавател по испански език в ГПЧЕ и Валя Янчева, учител по история в същото училище.

Всички номинирани са поканени да присъстват на прием на президента Георги Първанов в НДК на 24 май. Те обаче ще получат отличията си на педагогически съвет пред колегите си в училищата, където работят. Почетният знак ще им връчи оторизиран представител на РИО Плевен.