Николо Коцев и Кикимора идват в Плевен
Николо Коцев и Кикимора идват в Плевен / archiv.DarikNews

Този петък, читалище "Съгласие" в Плевен ще е предпоследната спирка от първото за тази година национално турне на групата на Николо Коцев "Кикимора".

Репертоарът на групата е съставен от авторска музика. Някои от песните все още не са публикувани и премиерното им представяне ще стане на турнето. Включени са и най-популярните им песни, като "Мръсница", "Омерзен" и "Бай Ганьо". Някои от текстовете са написани от Андрей Слабаков.

Още от момента на създаването си групата се радва на силен медиен интерес и присъствие и успя в за кратко време да запише два лайв концерта на DVD, като единият от тях беше в Зала България с Оркестъра на БНР и диригент Емил Табаков.

Николо Коцев е свирил с Глен Хюз, Робин Гиб и много други изтъкнати музиканти. Зад граница създава и собствена група - „Брейзън Абът", в която вокал е Джо Лин Търнър, а на бас-китарата е Глен Хюз.

На международна сцена прави пробив с шведската група "Балтимор". Издава пет студийни албума, в които участват Глен Хюз, Иън Хаугланд, Мик Микаели и др.

През 2001 г. написва и издава рок операта "Нострадамус". През 2004 г. се присъединява към групата на Робин Гиб като китарист, а по-късно и като музикален директор. През 2011 година основава „Кикимора", създадена само от български изпълнители.

Групата е в състав: Николо Коцев - китара, цигулка, вокал, Александър Атанасов - соло вокал, китара, хармоника, Марин Иванов - клавишни, Николай Цветков - баскитара, Николай Тодоров - ударни, вокал.

Билети ще се продават на място в деня на концерта. Цените са 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца. Началото на концерта е от 19:30 часа.

Ето списъка на градовете, включени в турнето на българската рок група на най-успелия ни зад граница рок-музикант:

09.04 - Благоевград Младежки Дом

10.04 - Пазарджик Младежки Дом

12.04 - Смолян Театър „Николай Хайтов

13.04 - Първомай Читалище Св. Св. Кирил и Методий
15.04 - Димитровград Спортна Зала
16.04 - Стара Загора Синдикален Дом
17.04 - Бургас ДНА (Военен клуб)
19.04 - Варна Ч-ще "Отец Паисий"
20.04 - Шумен Младежки Дом
22.04 - Русе Военен клуб
23.04 - Свищов Чит. "Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856"
24.04 - Велико Търново Читалище "Надежда"
26.04 - Плевен Читалище "Съгласие"
27.04 - Враца Читалище "Развитие"