Не пътувайте към Никопол и Гулянци !
Не пътувайте към Никопол и Гулянци ! / netinfo

Много пътища в Плевенска област са затворени за движение поради непрекъснати снегонавявания, това съобщи за Дарик инж. Георги Линков, директор на “Гражданска защита” Плевен.

От Областно пътно управление Плевен апелират към гражданите да не тръгват на път към Никопол и Гулянци. Въпреки постоянното почистване, снегът продължава да вали. Цистерна за мляко се е преобърнала на пътя Брест -Гиген, в момента се търси начин тя да бъде изтеглена от платното.

Затворени за преминаване поради натрупвания на снежна маса са пътищата Никопол-Въбел-Любеново-Лозица, Сомовит-Черквица, Дъбован-Загражден, пътя за село Искър, Искър-Староселци, Петокладенци-Стежерово. Има закъсал автобус в село Шияково, но от пътноподържащите фирми са изпратили техника, за да го изтеглят.

До момента в “Гражданска защита” Плевен няма подадени сигнали за хора, които се нуждаят от помощ и има опасност за живота им. Снежната покривка навсякъде в областта е над 36 см., в Белене - 49 см., Гулянци - 52 см, Плевен – 43 см, Кнежа-36 см. Утре се очаква тя да достигне 60-70 см, тъй като валежите ще продължат.

От ОДП Плевен апелират към гражданите да не тръгват на път, освен ако не е крайно наложително...