Не може всеки самозабравил се местен велможа да спекулира с името на премиера
Не може всеки самозабравил се местен велможа да спекулира с името на премиера / netinfo
“Не бива да се спекулира по такъв начин с името на премиера, това освен безотговорно и политически нагло, е и опасно.” Такъв коментар направи председателят на Общинското ръководство на БСП Любомир Петков по повод информацията, че кметът на града Найден Зеленогорски е провел разговори с премиера Сергей Станишев за това Плевен да стане център на Северозападен икономически район.

“Не може всеки самозабравил се местен велможа да спекулира с името на премиера на България. Не може по този начин ние да стоим и да гледаме безучастно как хората в Плевен биват манипулирани”, категоричен беше общинският председател на БСП.

“Не може да водим разговор с премиера два часа по една и съща тема и да постигнем ясно съгласие за това, че Плевен е естествения център на Северозападен икономически район и след два дни някой да излезе и да каже, че едва ли не е говорил вместо нас”, обясни Любомир Петков.

Според него кметът на града манипулира общественото мнение като си приписва чужди заслуги. “Добре поне, че Найден Зеленогорски е разбрал едно нещо - че от него сега нищо не зависи по отношение избирането на Плевен за център на Северозападен икономически район. От него зависеше 7 години да работи така, че когато ние водим разговори с представители на изпълнителната власт да кажем, че Плевен има потенциал, доказан в работата с предприсъединителните инструменти, Плевен има техническа готовност, кадрови ресурс, обществен дух да работи в новите европейски условия. Това зависеше от кмета на Плевен, но ние сега не можем да кажем нещо подобно, защото, за разлика от него, ние не лъжем”, допълни Любомир Петков./подробности в прикачения файл/

В отговор на нападките :

“Имах достатъчно време да проведа разговор с министър-председателя Сергей Станишев и да настоявам Плевен заслужено да стане център на Северозападен планов район”, категоричен е Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски по повод твърдения на лидера на плевенската левица Любомир Петков на пресконференция, че такъв разговор не се е състоял.

“Разговарях с премиера не в нечий партиен кабинет, а на площада, след тържествения ритуал по повод Трети март, и то в присъствието на много хора, които могат да го потвърдят, както между впрочем и самият министър-председател би го потвърдил. Освен това запознах г-н Станишев и обсъдихме заедно проекта за изграждане паметник на ген. Скобелев в Плевен при посрещането на официалните лица в Актовата зала на Общината същия ден”, допълни Найден Зеленогорски.

“Съветът ми към г-н Любомир Петков от позицията на човек, който е в политиката вече седемнадесет години, е да използва енергията си за градивни начинания в полза на Плевен, а не за черни кампании, които не са носили на авторите си нищо добро, както показаха с вота си плевенчани при последните два избора за кмет и общински съветници в града ни”, каза в заключение кметът.