Назначиха нова петорна експертиза на полицая, убил 25-годишната Ивелина
Назначиха нова петорна експертиза на полицая, убил 25-годишната Ивелина / dariknews

Назначиха нова петорна експертиза на полицая убил 25годишната Ивелина
netinfo

Колко хора и от кои партии се събраха на протест пред община
Плевен да искат оставката на кмета

На коя дата ще бъде осветен дългоочакваният православен
храм в село Опанец

Какво казва един истински шерп за разликата между изкачването и
покоряването на Еверест

По кои предмети са следващите "малки матури" и колко се
явиха на теста по български

Много ли са пътните инциденти в района през почивните дни и какви са
последствията от тях

За кого е най-опасен хепатитът и защо е нужна информационна връзка
между хематологичните центрове

Назначиха нова петорна експертиза на полицая убил 25годишната Ивелина
netinfo

Сребро и бронз за България от Балканската математическа олимпиада. От 2 до 6 май Плевен бе домакин на най-престижното математическо състезание на годината. За участие в международната надпревара в града пристигнаха отбори от 20 държави, а България бе представена от два отбора. Официалният ни отбор зае челна позиция, а вторият ни тим влезе в Топ 10.

Протестиращи поискаха оставката на кмета на Плевен проф.д-р Димитър Стойков. Автошествие премина през централната част на града, а крайната спирка на протестиращите бе пред сградата на Община Плевен.

Откриха пукнатини в язовирна стена. Експерти установиха дълбоки каверни по преливника на язовир „Тотлебенов вал" в парк Кайлъка край Плевен. Заради състоянието на стената областният управител Илиян Йончев свика спешно заседание и назначи спецкомисия.

Над 15 къщи в село Девенци, община Червен бряг, са засегнати от обилните валежи. В района се извършват отводнителни мероприятия, на помощ са изпратени и 3 пожарни автомобила, за да изпомпват водата от къщите.

Благотворителен концерт в Плевен подкрепя Националната кампания „Хепатитът до мен". Концертът се организира от фондация „Христо Гешов" и е част от национално турне, провеждано от Фондацията.

Град Левски с паметна плоча на големия актьор Георги Парцалев. Плочата е подарък от сдружение „Нашата красива България" - София, и със съдействие на НПО "Пъстра палитра" - Левски.

Нападнаха възрастно семейство в село Мечка за 2 л олио и чифт галоши. Трима апаши - на 27, 22 и 15 години, извършили грабежа от дома на 80-годишна жена и 85-годишния й съпруг в селото.

 

Назначиха нова петорна експертиза на полицая убил 25годишната Ивелина
netinfo

Двама младежи от Плевен загинаха след челен сблъсък между „Рено" и „БМВ" в понеделник на главен път София-Русе, на 5 км преди Луковит, съобщава в броя си регионалният вестник „Зетра". Изнесено заседание на Министерски съвет ще се проведе в Ловеч на 10 май.

Двама хоспитализирани пациенти в плевенски болници са отсъствали от отделенията по време на празничните дни около Великден, установи проверка на здравната каса в Плевен, пише още „Зетра".

Пет сребърни и пет бронзови медала извоюваха българските математици на ХХХI-та Балканска математическа олимпиада, на която Плевен бе домакин от 2 до 7 май.

Преливникът на малкия язовир в парк "Кайлъка" край Плевен е в предаварийно състояние и се нуждае от основен ремонт, но непосредствена опасност за града няма, пише регионалният вестник.

Червен бряг ще търси помощ от държавата след наводнението в село Девенци.
И пожарен автомобил, дарение от Германия, пристига в Ловеч за 11 май. Той е подарък от Съюза по спортни площадки и места за отдих на поколенията в Ерфурт.

Едногодишен тумор в мозъка бе открит при профилактична кампания на клиниката по неврохирургия към плевенската университетска болница.
Съседи искат нови тротоари по общинска програма в Плевен.

Апелативният съд във Велико Търново назначи нова петорна медицинска експертиза на бившия полицай Иво Маринов от Ловеч, който на 15 септември застреля 25-годишната Ивелина Славчева. Народни певици от Луковит спечелиха престижни награди.

Рекорден интерес към реализация на граждански инициативи, съфинансирани от Община Троян по програма „Обществен форум", е регистриран тази година.

Назначиха нова петорна експертиза на полицая убил 25годишната Ивелина
netinfo

„Цветко Цветков - шеф на борд, осем младежи напускат БСП", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". От материала става ясно, че председателят на общинския съвет на БСП е назначен за шеф на борда на директорите на Национална компания „Стратегически и инфраструктурни проекти", а осем членове на младежката организация на БСП се присъединяват към АБВ.

На стр. 3 - всичко известно около арестуването на зам.-кмета Алексей Зелов с обвинение за подкуп от 4 хил. лева.
Подробност от пресконференцията на Румен Петков и за приемния ден на Петър Дулев можете да четете на стр. 4.

„На пук на кризата, бизнесът с почистване процъфтява" и „Парти агенции дерат кожи на абитуриенти" са част от заглавията на страницата за бизнес.
„Половината от бебетата, родени в Плевен, са от други градове", е установило изданието в материал на стр. 6.

Акцентът на страницата „Артседмица" е разговор с новия директор на РИМ Владимир Найденов.
„Евродепутатите от АБВ ще бранят българския национален интерес", заявява в интервю пред вестника Румен Петков, който е основен организационен двигател на движението.

Стр. 9 е посветена на кръводаряването, а заглавието е „Редовните кръводарители от региона - или на гурбет в чужбина, или остарели".Както винаги - разнообразна спортна информация на стр. 15.
От последната 16-та ще научите как „Плевенските брейкъри от „Ефект" вече забавляват публиката в Кипър".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.