Насрочиха нова дата за автомобилното състезание за жени
Насрочиха нова дата за автомобилното състезание за жени / netinfo

За 20 март отложиха провеждането в Ловеч на автомобилно състезание с приложен характер за жени, съобщават от сайта на община Ловеч. Състезанието трябваше да се състои на 13 март, но беше отложено поради лошите метеорологични условия. Желаещите да участват могат да се запишат до 18.00 часа на 19 март. Надпреварата започва в 10.00 часа на 20 март от площада пред жп гарата в Ловеч.

Организатор на традиционното състезание е ловешкият клон на Съюза на българските автомобилисти и община Ловеч. Директор на спортното събитие е автомобилния състезател Ивелин Йончев. В състезанието се допускат автомобили, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя, като Клас I са автомобили до 1 400 куб.см; Клас II - от 1 401 куб.см до 1 600 куб.см; Клас III - над 1 601куб.см. До участие в състезанието се допускат водачи със свидетелство за правоуправление на автомобил категория "В". Водачите трябва да имат редовна застраховка "Гражданска отговорност". Допълнителна състезателна застраховка не се изисква. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензии.

В състезанието се включва майсторско управление на автомобил като се стартира от място с работещ двигател. Надпреварата включва следните елементи: слалом на преден ход, гараж на преден ход, гараж на заден ход, осморка, кръг около пилон и финал.