Направиха първа копка на параклиса в село Къшин
Направиха първа копка на параклиса в село Къшин / archiv.DarikNews

На 24-ти май, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и кметският наместник Пламен Петков направиха първа копка на параклиса в село Къшин.

С благословията на Плевенския митрополит Игнатий, те положиха началото на дългочаквания църковен храм в селото. Заедно с тях на празника бяха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и общинските съветници Владислав Монов и Даниела Гонкова.

Направиха първа копка на параклиса в село Къшин
netinfo

Датата - 24 май е знакова за село Къшин. На тази дата се чества празника на селото, като се прави курбан за здравето на всички жители. За здраве и благоденствие бе отслужен водосвет от митрополит Игнатий, след който той благослови всички с думите: „И нека младите да следват завещаното от нас и да следват мечтите си!"

„Вярата и писмеността са съхранили българския род и идентичност, затова трябва да тачим предците си. Изключително ми е приятно на този свят за всички нас ден - 24 май, на поставим началото на още един храм в община Плевен.
До края на годината, освен параклиса в Къшин ще бъдат доизградени още три храма - тези в Опанец, Бохот и Къртожабене. Само преди дни направихме и първа копка на параклиса в Ясен." - каза кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. „Нека пазим вярата си, защото тя ни свързва и в добро и в лошо." - допълни още той.