Нападнаха кандидат за кмет посред бял ден
Нападнаха кандидат за кмет посред бял ден / Dariknews.bg
Нападнаха кандидат за кмет посред бял ден
45799
Нападнаха кандидат за кмет посред бял ден
  • Нападнаха кандидат за кмет посред бял ден

 

Един от кандидатите за кмет на село Обнова, община Левски - Мая Минчева е била пребита в дома си днес. Това разказа пред Дарик самата тя като допълни, че преди време е получила анонимно писмо със смъртна заплаха.

Мая Минчева е била нападната в двора на къщата си в Обнова по обяд докато приготвяла зимнина. Пред дома й спрял син автомобил, от който излязъл мъж с тъмни очила. Минчева посрещнала непознатия на портата, а той попитал за кмета и след като разбрал, че е тя, започнал да я удря. Нападнатата жена получила няколко удара в лицето и тялото, които я повалили в цветната градинка.

След побоя непознатият се качил в автомобила, където го чакал шофьор и потеглили. Потърпевшата, която е два мандата кмет на селото, сподели, че преди около месец и половина получила анонимна заплаха за живота си, на която не обърнала внимание. Анонимката била написана с изрязани букви, които заплашвали "до 23 октомври ще има смърт - кметът в гроба". Мая Минчева занесла писмото в полицията, но не подала жалба, защото сметнала, че е несериозно.

Нападнатата кандидат-кметица подозира, че покушението над нея е свързано с изборите заради датата, посочена в писмото, която съвпада с деня на вота. След побоя днес тя е подала жалба в полицията и прокуратурата, където тече разследване.

Според Минчева нападението над нея е сплашване и не е целяло изпълнение на заплахата от писмото. Тя сподели, че не се страхува за живота си и че разчита на семейството си да я пазят.

От ОД на МВР Плевен съобщиха, че по случая е образувана преписка и се работи по три различни версии, но няма данни да се касае за политическо престъпление.