НАП предлага нова услуга
НАП предлага нова услуга / netinfo

Пълен списък с регистрираните по ДДС дружества може да получи на електронната си поща всеки, който желае това, информират от ТД на НАП Ловеч. Това става след регистрация в интернет страницата на Националната агенция за приходите - www.nap.bg.

Пълният списък на регистрираните по ДДС е най-новата електронна услуга, която агенцията предоставя на своите клиенти. За да се абонират за електронната услуга, клиентите на НАП трябва да посочат име, имейл адрес, както и периодичност, в която желаят да получават бюлетина на електронната си поща. Това може да става ежедневно, ежеседмично, месечно или еднократно. След като се активира електронната услуга, в електронната поща се получава интернет адрес, от където може да се изтегли актуалният бюлетин на фирмите. Това може да стане в текстови файл или в табличен формат.

Общият брой допустими изтегляния на бюлетина от една заявка е пет пъти. Информация за регистрираните по ДДС дружества може да се получи и денонощно на телефона за информация на НАП 0700 18 700. Проверката на регистрираните по ДДС дружества чрез интернет и по телефона дава възможност на фирмите да проверяват коректността на контрагентите си в реално време, уточняват от пресцентъра на НАП.