НАП-Плевен започва срещи с бизнеса за подобряване на съвместната работа
НАП-Плевен започва срещи с бизнеса за подобряване на съвместната работа / archive.dariknews

Цветомила Потурлиева - главен инспектор по приходите и временно изпълняващ длъжността директор на офиса на НАП в Плевен каза пред журналисти, че в началото на февруари е предвидена среща с Асоциацията на зърнопроизводителите в Плевен. „Целта е да ги запознаем с промените в Закона за ДДС във връзка с обратното начисляване на ДДС и също с някои други промени, които се отнасят до облагането им", обясни Потурлиева.

Идеята е през 2014 година офисът на НАП-Плевен да осъществи срещи с представители на една по-голяма част от различните браншове така, че да им бъдат полезни и по този начин да се подобрят отношенията и начина на работа между НАП и тях.
„Целта ни е доброволно да им обясним, че трябва да изпълняват задълженията си по осигурителното законодателство, без да възпрепятстваме тяхната работа, защото бизнесът трябва „да има въздух", уточни Цветомила Потурлиева.

Тя добави, че зърнопроизводителите са откликнали на предложението за среща, каквато до момента не е имало и сега остава да се уточни точната дата и място, където да се проведе.