Намериха непълнолетни, скрити в склад на ловешка дискотека
Намериха непълнолетни, скрити в склад на ловешка дискотека / sxc.hu

42 деца, скрити в складово помещение на дискотека в Ловеч, са намерени по време на полицейска проверка по повод началото на учебната година. Сигналът за нарушението е подаден до областния управител Николай Нанков от директора на ОД на МВР в Ловеч Георги Иванов.

Акцията е била проведена на 14 срещу 15 септември между 23.00 и 2.00 часа в питейните увеселителни заведения в Ловеч. Установено е, че диджеят е подал информация за започващата проверка по озвучителната уредба, като е предупредил всички, които нямат навършени 18 години, да се скрият.

Децата са били отведени в полицейското управление, където с тях е проведена беседа от инспектори от детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите им по съответния ред. На управителя на заведението е съставен акт за нарушение на Закона за закрила на детето като глобата за това нарушение е от 2 000 до 5 000 лв.

Актове на стойност от 300 до 500 лв.ще получат и родителите на децата. Изготвено е предложение до кмета на община Ловеч за издаване на заповед за прекратяване на удълженото работно време на дискотеката в съответствие с разпоредбите на общината.

Областният управител на Ловеч е изразил категорично подкрепата си за действията на полицията в усилията им за опазване на обществения ред в града, информират още от областния пресцентър.