Намериха 15 тона скрито месо в плевенската фирма Анона
Намериха 15 тона скрито месо в плевенската фирма Анона / Sofia Photo Agency.

15 тона месо, скрити в хладилна камера, собственост на плевенската фирма Анона ООД, са били открити при проверка, извършена от служители на териториалното звено "Борба с организираната престъпност" Плевен.

В хода на акцията е установено, че при предишни проверки, извършвани в обекта, намереното количество не е било декларирано. Складът е запечатан. Предстои да бъдат установени вида и произхода на месото, както и описването му в протоколи от екип на ДВСК.

Фирмата, чиято собственост е хладилната камера, е била обект и на проверки, извършени миналия месец от екипите на ГДБОП и Националната ветеринарно-медицинска служба към Министерството на земеделието и храните. Тогава бяха инспектирани фирми на територията на София, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Перник и Плевен.

В рамките на съвместната операция, станала известна под името "Дупетата", бяха проверени 11 обекта в страната, съхраняващи месо и месни продукти. В тях бяха установени общо 194 тона месо с изтекъл срок на годност и без документи за произход.