Наказаха майка заради инцидент, предизвикан от дъщеря й
Наказаха майка заради инцидент, предизвикан от дъщеря й / Дарик Плевен

Районен съд Плевен е наложил три административни наказания на 42-годишна плевенчанка, чиято дъщеря блъсна с колата й полицейска патрулка през есента на миналата година. Това съобщиха от пресцентъра на съдебната инстанция.

Инцидентът станал на 14 септември в Плевен, тогава 14-годишната тинейджърка взела колата на родителката си без тя да знае, за да се повози. Момичето не спряло на разпореждане от полицейски патрул, като за малко не блъснало полицай, а след това удрало служебната патрулка. Неправоспособната девойка е задържана след гонка по плевенските улици. Тогава по случая е издадено наказателно постановление от началника на Първо РПУ.

Майката го е обжалвала пред Плевенския районен съд и е било образувано дело. То е гледано от съдия Валери Цветанов като той е потвърдил наказателното постановление, издадено от полицията.

На настойницата са наложени няколко наказания. Първото е глоба от 200 лв., тя е защото майката като собственик е допуснала и предоставила на непълнолетно лице без книжка да управлява МПС-то. Другото наказание е глоба в размер на 150 лв. и лишаване от право да управлява МПС три месеца. Санкцията е за отказа на дъщерята да изпълни разпореждане на полицията. Последното наказание е глоба от 200 лв. и отнемане на 4 точки от контролния талон. То е за нарушение на Закона за движение по пътищата и правилата за заобикаляне на друго превозно средство.

Присъдата още не е влязла в сила и може да бъде обжалвана пред Административния съд.