Над 500 жители на плевенски села са имунизирани срещу морбили
Над 500 жители на плевенски села са имунизирани срещу морбили / netinfo
Над 500 жители на плевенски села са имунизирани срещу морбили
26833
Над 500 жители на плевенски села са имунизирани срещу морбили
  • Над 500 жители на плевенски села са имунизирани срещу морбили

567 лица от три населени места в Плевенска област са били имунизирани през първата седмица на месец март като част от националната кампания против морбили. Това съобщи д-р Бонеслав Бонев от РИОКОЗ Плевен.

Имунизирани са жители на селата Буковлък, Търнене и Дисевица на възраст от 13 месеца до 20 години. В Буковлък са имунизирани 355 жители, в Търнене 115 и 97 в Дисевица. През следващата седмица ще се проведе имунизационна кампания в селата Петърница и Бъркач. От РИОКОЗ очакват да получат и новата пратка с ваксини от Министерството на здравеопазването. В зависимост от предоставеното количество ваксина ще бъдат определини следващите населени места, където жителите ще бъдат имунизирани.

От началото на годината до 5 март от морбили в Плевенско са боледували 52 пациенти. Всички са от ромски произход, само в един от случаите се касае за медицинско лице, специализант в детска клиника. Най-много са били болните в Гулянци и Плевен. Подробности за имунзационната кампания в Плевенско чуйте от д-р Бонев в прикачения файл...