podpiska
podpiska / dariknews.bg
Само за час, повече от 500 плевенчани положиха подписите си в подписката, която стартира ПП АБВ в Плевен срещу увеличението на цената на парното и топлата вода в града с над 30 %.

Лидерът на партията Константин Проданов, който пристигна в Плевен каза пред медиите:
“Избрахме Плевен за първо място за една такава инициатива и повод е решението на КЕВР за шоково повишаване на цените на газта, а от там и на топлоенергията, а в София и на водата“.
Проданов посочи, че Плевен е градът, който е най-силно засегнат от повишението на цените на топлоенергията и с подписката се настоява за ревизиране и оттегляне на решението на КЕВР.

abv
dariknews.bg

„В по-дългосрочен план настояваме и за оставката на КЕВР, защото ни притесняват някои неща около самото решение. За нас това е скандално и недопустимо и ще продължим да действаме в тази посока“, каза Константин Проданов. Той коментира, че решението за увеличение цената на топлоенергията, взето два дни след изборите, е направено в услуга на спечелилата политическа сила. Към това, Проданов добави, че според него има сериозни основания да се счита, че са нарушени процедури, които трябва да се спазят при предприемането на такова увеличение и за това то е обект и на интерес от страна на Прокуратурата.

"БСП и ГЕРБ в Плевен си мълчат. БСП-Плевен е представена в КЕВР и е много интересно, каква е позицията на БСП. Това социална мярка ли е. Мярка, която стимулира бизнеса ли е, защото това драстично увеличение  на цената ще удари битаи домакинствата, но ще удари много тежко и бизнеса и ще постави под въпрос и малкото останал бизнес в Плевен", коментира членът на Изпълнителното бюро на ПП АБВ Румен Петков. Той каза още: "Трябва да сме наясно, че с това драстично увеличение на цените са ангажирани и БСП и ГЕРБ, и затова си мълчат по другарски".

abv
dariknews.bg

 На 25 и 26 април в Плевен се провежда изнесено заседание на Изпълнителното бюро на ПП АБВ. На него ще бъде направен анализ на изборните резултати, както и идейните послания и механизми, чрез които АБВ да достигне до хората като извънпарламентарна опозиция.
Програмата за 25 април включва и среща на ръководството на партията с кмета на Плевен Георг Спартански, както и със синдикални лидери в Плевен.

abv
dariknews.bg

abv
dariknews.bg