Над 100 празнуваха деня на младежта в Ловеч
Над 100 празнуваха деня на младежта в Ловеч / bchk.lovech

В истински празник за над 100 момичета и момчета в Ловеч се превърна Международният ден на младежта - 12 август, благодарение на доброволците на БЧК и Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев". Градинката до Регионалната здравна инспекция бе огласена от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма.

В играта регулировчик се включиха над 25 деца, които демонстрираха как карат колело, добри пешеходци ли са и показаха умения да окажат първа долекарска помощ на пострадал.

Как да спасят човек с топка във вода, бе другата образователна идея, която превъплатиха 40 участници. Насред градинката те показаха уменията си да подават правилно топката на давещия се и как да го издърпат на сушата. В конкурса за рисунка на лице и постер право да се включат имаха и децата, и техните родители. Най-интересните „творби" бяха бурно аплодирани от всички, а авторите им получиха отличия.

Точен мерник показаха смелчаците, които изкусно мятаха безопасни топчета в играта на дартс. Имаше и „воден дартс", в който децата трябваше да си предават с плат балони, пълни с вода, без да ги изпуснат или да се спукат. По време на забавата момчетата и момичетата имаха възможност да играят на федербал, да покажат издръжливост в скачане с голямо и малко въже, играха на рибка, предаваха си пръстени със сламки и всякакви други подобни забавления.

Най-много овации събраха изпълнителите на патешки и пингвински танц и макарена.
Всички участници в празника получиха много награди, осигурени от БЧК и Центъра за работа с доброволци към библиотеката.