Набират кандидати за социални асистенти
Набират кандидати за социални асистенти / netinfo

28 възрастни хора над 65-години, самотноживеещи или с трайни увреждания, ще могат да получат социален асистент по проект на Сдружение “Развитие на личността и човешките общности». Това съобщи Елена Иванова, председател на управителния съвет на Сдружението.

Проектът се нарича «Алтернатива за пълноценен живот» в рамките на ОП «Развитие на човешките ресурси». Партньор по проекта е Медицинския университет. Продължителността му е една година и е на стойност 85 850 лв. ЕС осигурява 81 450 лв, а останалите пари ще бъдат събрани от минимални такси, които ще плащат потребителите на услугата.

Целта на проекта е да се предостави качествена грижа на хората със специални потребности над 65 години. Набирането на желаещите да се включат в програмата е до 8 юли, след което в рамките на 15 дни ще стане оценката на потребностите и класиране на кандидатите.

Документи за кандидатстване могат да се подават в офиса на Сдружение «Развитие на личността и човешките общности», който се намира на ул. «Александър Стамболийски» № 1 , етаж 3, стая 318 от 9.00 до 17.00 часа