На сесия решават за бюджета на Долна Митрополия
На сесия решават за бюджета на Долна Митрополия / sxc.hu

Приемането на бюджета и извънбюджетните сметки на Община Долна Митрополия за 2011 год. е акцентът в предстоящата днес сесия на Общинския съвет. Предварителният дневен ред на заседанието включва общо 21 точки.

Кметът Александър Печеняков ще представи за одобрение отчета за изпълнението на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове за миналата година, отчет за извършените разходи по сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на отпадъци и постъпилите приходи от ТБО. Той ще отчете и направения през 2010 год. срочен депозит и размера на начислените и изплатени лихви по него. Съветниците ще бъдат запознати и със състоянието на общинския дълг, както и с разработеното предложение за актуализация на Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост. На сесията ще бъде разгледано и предложението за утвърждаване численост на персонала и средствата за работни заплати.

Общинските съветници ще трябва да приемат план-сметка за определяне на такса битови отпадъци, да определят сума за подпомагане на разходите по погребения, за еднократно възнаграждения за кръводаряване, за помощи за болни на хемодиализа. Представителите в местния парламент на Долна Митрополия ще разискват и суми за еднократни парични помощи за нуждаещи се граждани, за финансово подпомагане дейността на спортни дружества.