parvi u4 den
parvi u4 den / dariknews.archive
2202-ма са записаните първокласници за учебната 2017-2018-та година в област Плевен, които ще прекрачат днес - 15-ти септември училищния праг.
Те са разпределени в общо 125 паралелки, като и през тази година в някои населени места ще има слети паралелки, информираха от Регионално управление на образованието в Плевен.

Към момента по мотивирани предложения на директорите на училищата, за Плевен е разрешен прием на ученици в първи клас над нормативните изисквания в 3 училища. Причините за надвишаване на норматива са свързани с прием на близнаци и тризнаци.
По данни от училищата за учебната 2016/2017 година в първи клас са записани 2285 ученика в 122 паралелки – самостоятелни и слети. За учениците в първи клас също се наблюдава тенденция за намаляване броя на учениците за новата учебна година, но разликата спрямо предходната учебна година не е съществена. Приемът за учебната 2017/2018 година е нормативно регулиран, осъществен е контрол за спазване на нормативната уредба, създадени са условия за обхват на всички ученици на територията на Плевенска област, подлежащи за прием в първи клас.

На добър час на всички ученици, учители и родители!

Дарик