Мъж нападна проверяващи полицаи
Мъж нападна проверяващи полицаи / netinfo

Мъж е нападнал полицаи при проверка на пътя Плевен – Ловеч, съобщават от пресцентъра на МВР. 48-годишният нарушител е задържан за 24 часа, след неизпълнение на полицейско разпореждане и опит за саморазправа със служителите на реда.

На 24 септември около 18.30 часа автопатрул от Първо управление на МВР Плевен подал сигнал със стоп палка на лек автомобил «Опел Вектра», движещ се към село Брестовец, но водачът не спрял. Нарушителят е спрян след преследване на около 2 км след селото в посока към Ловеч. От «Опел»-а излязъл ядосан мъж и тръгнал към полицейските служители, не изпълнил и разпорежданията да се върне в колата.

Единият от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон със служебния си «Макаров», мъжът продължил да върви към полицаите и затова бил прострелян в глезена на десния крак. Оказана му е лекарска помощ, няма опасност за живота му.

Установено е, че нападателят е 48-годишен от ловешкото село Славяни и е баща на неправоспособния 22-годишен шофьор на «Опела»-а.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата и са внесени в Районен съд Плевен за отношение по Указа за борба с дребното хулиганство.