МУ-Плевен представя „Университетът гостува в училище
МУ-Плевен представя „Университетът гостува в училище / archive.dariknews

В годината на отбелязване на 40-годишния си юбилей и в рамките на кандидатстудентска кампания 2014 Медицински университет - Плевен стартира инициативата „Университетът гостува в училище".

Ръководството на МУ-Плевен се обърна към училищата в град Плевен и областта за оказване на съдействие и приемане на представители на висшето училище за провеждане на срещи с ученици от 11 и 12 клас и техните преподаватели.
Най-младите членове на академичната общност - студентите - имат желание и готовност да се срещнат с бъдещите си колеги, за да им разкажат защо са избрали да се посветят на лекарската професия или на друга здравна специалност, как са се подготвяли за тежките кандидатстудентски изпити и как са ги преодолели, за да прекрачат прага на плевенската Алма Матер, какво е да си студент в МУПлевен, какви са предимствата на обучението и какво им дава то. В инициативата ще се включат изявени студенти по всички специалности от трите факултета и колежа, сред които и възпитаници на гимназиите, които ще бъдат посетени.

Представителите на университета ще изнесат презентация за приема и специалностите, които предлага висшето училище през новата академична 2014/2015 година, за графика на предварителните и редовните конкурсни изпити, както и ще запознаят интересуващите се с нововъведенията в кампанията - електронно подаване на документи и др.

Инициативата „Университетът гостува в училище" ще се проведе на 4 и 5 март 2014 г. Студентите на МУ-Плевен ще раздадат рекламни материали за кампанията и ще поканят бъдещите си колеги на Деня на кандидат-студента в Телекомуникационния ендоскопски център на 12 март от 14.00 ч.